Navázali jsme na tradici pěstování mileniálních olivovníků v oblasti úrodné Levanty, kde spolupracujeme s tradiční rodinnou farmou, abychom Vám mohli nabídnout ty nejlepší lokální produkty. Postupem času jsme náš zájem o olivy rozšířili o studium olivového oleje, spolupráci na vývoji nových produktů, zdokonalení výrobních procesů, absolvování olivových "somelierských" kurzů a účast na mezinárodních veletrzích, výstavách a konferencích. Všechny tyto střípky daly základ Olivě z ráje, která má za cíl dovézt ty nejlepší lokální produkty, podělit se o nabyté zkušenosti a inspirovat k ochutnání nových chutí a míst.

  • RANÁ SKLIZEŇ 

    Olivová sklizeň je velká událost, dala by se přirovnat k našemu vinobraní. Je obdobím radosti, hojnosti, ale také shledání. V Libanonu začíná sklizeň zpravidla v říjnu, kdy ji prožívají nejen majitelé olivových hájů a mlýnů, ale i rodiny ve svých domovech.

    Olej, který nabízíme je z rané sklizně. Dřívější načasování sklizně s sebou nese sice nižší výnosnost oleje, ale stojí za kvalitou konečného produktu. Ideální fází pro sběr oliv je, když se zelené olivy začnou zbarvovat do růžova. Olivy se ručně sklízí a třídí v olivových hájích.

  • PRVNÍ EXTRAKCE ZA STUDENA

    Olivový olej je získáván moderní technologií, při které se olivy nelisují, ale olej je extrahován pomocí odstředivé síly. Olivy jsou zpracovány při optimálních nízkých teplotách. Díky tomu zůstávají zachovány cenné složky, které se podílejí na vůni, chuti a aroma olivového oleje. Takto je získáno méně oleje, ale mnohem vyšší kvalita.

  • ZPRACOVÁNÍ DO 24 HODIN

    Zavedením rychlého a sofistikovaného procesu výroby olivového oleje se od stromu k oleji dostaneme za méně než 24 hodin. Tento proces je založený na odborných znalostech a vědeckém výzkumu, který je každou sklizní zdokonalován.

  • FILTRACE

    Posledním krokem výroby je odstranění drobných částeček oliv. Olej je filtrován jednofázově. Tím je zaručena stabilní a vysoká úroveň čerstvosti při zachování obsahu antioxidantů, polyfenolických látek a typických organoleptických vlastností olivového oleje. Stáčení a lahvování probíhá za přísných hygienických podmínek.

OCENĚNÍ

Vynikající kvalitu našich výrobků potvrzuje řada mezinárodních ocenění, které v posledních letech získaly.

  • Stříbrná medaile z EVO IOOC International Olive Oil Contest Italy 2020 za BIO Extra panenský olivový olej Orchards of Laila

  • Zlatá medaile za nejlepší obal z DUBAIOOC Dubai Olive Oil Competition 2020 za Extra panenský olivový olej Orchards of Laila Family Reserve

  • Zlatá medaile za kvalitu z DUBAIOOC Dubai Olive Oil Competition 2020 za Extra panenský olivový olej Orchards of Laila Family Reserve

  • Zlatá medaile z NYIOOC New York International Olive Oil Competition 2020 za Extra panenský olivový olej Orchards of Laila Family Reserve

  • Zlatá medaile za kvalitu z DUBAIOOC Dubai Olive Oil Competition 2021 za Extra panenský olivový olej Orchards of Laila Family Reserve

  • Zlatá medaile za kvalitu z JOOP Japan Olive Oil Prize 2023 za Orchardsof Laila Organic BIO extra panenský olivový olej

  • Stříbrná medaile z EVO IOOC International Olive Oil Contest Italy 2021 za Kardamomový olivový olej

  • Stříbrná medaile z Olivonomy Paris AwardsTasting Awards 2022 za Kardamomový olivový olej

CHUTĚ A VŮNĚ LIBANONU 

Objevte a vychutnejte si komplexní a zároveň harmonickou chuť olivového oleje, která připomíná zelené olivy s hořce kořeněnými tóny, nádechem posečené trávy a jemnou ovocnou vůní. Vysoký obsah polyfenolů, organických sloučenin, které mají díky svým antioxidačním vlastnostem významný přínos pro zdraví, stojí také za štiplavostí a peprností v zadní části krku a hořkostí na kořenu jazyka.

O OLIVĚ ODBORNĚ

Orchards of Laila je značkou, která se spolu s námi podílí na výzkumu olivového oleje.

V našem týmu jsou školení hodnotitelé olivového oleje. Účastníme se školení a mezinárodních konferencí.

ZDRAVÍ

Konzumace kvalitního olivového oleje snižuje riziko vážných zdravotních problémů.

V olivách je obsaženo několik typů polyfenolů, včetně hydroxytyrosolu, tyrosolu, oleuropeinu, oleaceinu a oleokantalu, které jsou obzvláště silné. Polyfenoly jsou ve skutečnosti jednou z nejlépe prozkoumaných skupin bioaktivních látek olivového oleje, přičemž výzkum prokázal jejich ochranné účinky proti oxidačnímu stresu, který může způsobovat mutace DNA a vést k rakovině, cukrovce, srdečním onemocněním a neurodegenerativním poruchám, jako je Alzheimerova choroba.

Vědecko-výzkumné projekty po celém světě prokazují prospěšnost polyfenolů. Působí protizánětlivě, antioxidačně, podporují střeva, působí proti cukrovce a bojují proti rakovině. Chrání srdce, snižují hladinu špatného cholesterolu a bylo dokonce prokázáno, že zlepšují funkci mozku.