Jak doba skladování ovlivňuje senzorické, chemické a fyzikální vlastnosti ochuceného olivového oleje

Jak doba skladování ovlivňuje senzorické, chemické a fyzikální vlastnosti ochuceného olivového oleje

Tento článek je velký úspěch pro libanonský olej a jedinečný okamžik firmu Lebanese Genco Olive oil, která se zapojila do tohoto výzkumu. Autorkou článku je zároveň majitelka Olivy z ráje s.r.o. a studentka doktorského studijního programu Technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně.

Mezinárodní vědecký časopis Food Science & Nutrition vydal článek s názvem "How storage time affects sensory, chemical, and physical  characteristics of flavored olive oil".

Cílem této studie bylo zhodnotit senzorické, chemické a fyzikální vlastnosti olivového oleje připraveného třemi způsoby ochucování a analyzovat změny v průběhu skladování. Ochucený olivový olej byl připraven třemi metodami ochucování (čerstvý, sušený a silice). Vybrané senzorické, chemické a barevné parametry byly sledovány na základě mezinárodních norem. Výsledky potvrdily, že doba skladování a způsob aromatizace ovlivňují senzorické vlastnosti oleje. Jaké další změny se prokázaly?

Celý článek k přečtení zde .

Kacalova, T., & Jarosova, A. (2023). How storage time affects sensory, chemical, and physical characteristics of flavored olive oilFood Science & Nutrition00112https://doi.org/10.1002/fsn3.3613

Je nám ctí, že se můžeme podílet na výzkumu a tuto oblast rozvíjet.

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.